Translate

dilluns, 7 d’agost del 2023

SKÒPELOS, ENTRE MONESTIRS I MAMMA MIA!

A Skopelos molta gent hi arriba per fer-se selfies als escenaris de la mítica pel·lícula Mamma Mia. I sens dubte ho podran fer. 

Aquí es va gravar el casament de Mamma Mia

Xiringuito d'una de les escenes de Mamma Mia


Skopelos és una illa de naturalesa, però tenyida per una massa turística que, buscant els escenaris de la pel·lícula o el descans de les platges, ha envaït la pau i la verdor que s'intueix en l'essència de l'illa. Així, hi podrem trobar moltes platges de pedres, amb l'aigua transparent, i tavernes a la vora de la mar.

La cala d'Stafylos rep el nom del primer cretenc que va portar la vida minoica a l'illa. Entre aquesta cala i la següent, Velanio, hi ha una petita península que es pot travessar a peu on es troba la tomba d'aquest personatge històric. Per cert, la platja de Velanio té una zona nudista.


Platja Fitou, al costat de la capella de Mamma Mia


Això sí, el lloc més impressionant de l'illa és el cap Amarantos. Allà fins i tot el mes de juliol podreu trobar raconets per banyar-vos sols en un entorn natural. Ah! I també és un dels escenaris de Mamma Mia!

Aigües color turquesa al cap Amarantos

El somni d'un viatge a Grècia

La Chora de Skòpelos se situa al costat del port i ofereix unes vistes i uns racons dignes d'una pel·lícula. Tant si es parteix del port, com si es fa des del castell venecià que corona l'estampa, les vistes de les esglésies amb el rerefons del mar són impressionants. Els carrers més allunyats del port i més costeruts són solitaris amb ple de racons amagats que us faran viure els moments somniats, moments de mediterrani.











I si us voleu allunyar del món terrenal, podeu seguir la ruta dels monestirs a la península de Palouki. 

Únic monjo al monestir de la Transformació
Monestir Evangelista Teodoku, tancat, s'hi pot arribar per una carretera sense asfatar. Està tancat temporalment, però val la pena arribar-s'hi per respirar l'ambient relaxat de la vida monacal. Per una altra carretera, ara asfaltada, s'arriba a la resta de monestirs d'aquesta península. Com, per exemple, el monestir de la Transformació, on només hi viu un monjo.


Monestirs amb història

Monestir Evangelista Teodoku

Respirant aires de pau

L'arxipèlag de les Espòrades continua més a l'est, amb una illa allargassada, més verge i molt amable que és Alònnisos.