Translate

divendres, 12 d’agost del 2016

PENÍNSULA D'AKAMAS

La península d'Akamas és un bon lloc per gaudir de Xipre. Està molt a prop de Pafos. És una zona que es manté verge, amb serveis turístics, però sostenible, fins al punt que gran part del seu territori només es pot recórrer amb 4x4. Així que si aneu a aquesta zona i voleu anar al vostre aire haureu de llogar-ne un. De totes maneres, també hi ha l'opció de contractar una excursió d'aventura i explorar el terreny en quad o algun altre vehicle prou adequat per anar per pistes.

El color del mar a la península d'Akamas
A l'hora de triar un camp base, hi ha la possibilitat d'ubicar-se en un poble de muntanya, molt tranquil i amb bones vistes, anomenat Drouseia, o a Latsi, un petit port amb moltes possibilitats de llogar barques, fer busseig, kayak, etc, a més, també és un bon punt de partida per resseguir la costa fins al Cap Arnaoutis.
El recorregut per la península resseguint les pistes de terra té el component aventurer que el diferencia d'altres llocs i allunya el visitant de la massificació.


Sense disposar d'un vehicle preparat per aquest tipus de camins podem, també, arribar a llocs interesants. Així, una platja que mereix una visita és la que hi ha a partir del Cap de Drepano, amb l'església de Sant Georgio atalaiant el petit port.

Els banys d'Afrodita i, a partir dels quals, si no fa gaire calor o sou molt valents, es pot fer el recorregut senyalitzat d'Afrodita, però el que us traurà la respiració són les platges de la Blue Lagoon i la Fontana Amoroza. Per arribar-hi podeu llogar una barca, opció que val la pena, o agafar el servei de 4x4 que se us ofereix al costat dels banys d'Afrodita. Són set quilòmetres de molt mal camí i encara que disposeu d'un cotxe preparat per aquestes ocasions, és millor que condueixi un expert en el terreny. Això sí, si disposeu d'un jeep i us sconsidereu prou bons conductors gaudireu de la llibertat de parar-vos allà on us agradi més. Hi ha una tercera possiblitat, és clar, que és caminar fins a aquestes cales, nosaltres així ho vam fer, a les 2 del migdia i realment és desaconsellable.



Camí cap a Fontana Amoroza
Quan veieu l'aigua i us hi submergiu, no us importarà tot el que heu hagut de fer per arribar-hi. El blau turquesa de l'aigua us farà oblidar el món. No us podeu perdre aquestes platges!

Veure: Serralada de TroodosPafosLes tres penínsulesNord de XipreNicosia