Translate

dimecres, 6 d’abril del 2016

LIPARI, CAMPAMENT BASE



Vistes del carrer principal


Lipari va ser el lloc des d'on vam visitar l'arxipèlag. Vam situar-nos al bell centre de la ciutat portuària, amb la intenció de poder moure'ns sense problemes amb els vaixells, però no és estrictament necessari fer-ho d'aquesta manera, perquè l'illa és tan petita que amb un cop de moto es pot arribar al port en un moment. Els apartaments eren i estaven molt bé, teníem una terrassa enorme i quan el carrer principal s'omplia de gent prenent còctels, nosaltres compràvem una cervesa al quiosc de baix i ens intal·làvem a la terrassa amb vistes a la ciutadella de Lipari.



Vistes de la ciutadella

Els imprescindibles de Lipari:
Passejada per la ciutadella, on trobareu la catedral i el Museu Arqueològic.

Marina Curta: un petit port per degustar el capvespre des d'on surten alguns vaixells turístics a les illes del costat. Està envoltat de carrerons que s'enfilen cap a l'interior i que resulten un agrable passeig, entre turistes, però en un marc de calma.


Marina curta al capvespre
Canneto:
El port de Canneto
De dia ens va semblar un poble entranyable, així que vam decidir anar-hi de nit amb la moto, ja que està molt a prop de Lipari. L'experiència va resultar inoblidable. Era Festa Major, hi havia orquestra d'aquelles que toquen els 40 principals dels anys 80, tothom estava molt animat ballant, menjant gelats a les terrassetes, etc. De sobte, però, ens va sorprendre una trompa d'aigua amb llamps i trons. L'únic lloc per refugiar-se era l'església que presidia la plaça, així que es va produir una escena pròpia d'una tòpica pel·lícula italiana: músics vestits tipus Greasse, noies provocatives, iaies vestides de negre, algun transformista, venedors ambulants amb la mercaderia, nens sorollosos i dos turistes amb els ulls molt oberts vam acabar encabint-nos a la casa de Déu. A l'escena només hi falta el capellà des del púlpit demanant silenci. Aquest serà el nostre record de Canneto per sempre. Si esteu per allà a finals de juliol podeu provar de viure la Festa Major, segur que no viureu el mateix, però és probable que també us quedi gravada per sempre a la memòria.


Instal·lacions de l'explotacio
Volta a l'illa:

A continuació podreu observar de primera mà les antigues instal·lacions d'explotació de pedra pómex (pumicita o liparita), que semblen abandonades i arriben fins a la platja. Compte amb el terreny!

Trobareu els pobles d'Aquacalda, Quattropani i Pianoconte. Són pobles petits per visitar i perdre-us-hi. A Quattrocchi podeu anar al mirador i gaudir d'una de les vistes més impressionants des de l'illa, allà la visió de Vulcano, Salinas i, si hi ha sort, Sicília us hipnotitzarà. El selfie hi està garantit.

Al final del dia haureu de decidir què us ha agradat més, si els poblets costaners o els racons amb aigües cristal·lines que heu descobert al llarg del camí. L'endemà ja estareu preparats per visitar les illes del costat: Salinas, Vulcano o contractar una excursió cap a Stromboli.

Vista general de les eòlies