Translate

dimarts, 31 de juliol del 2018

ANTIPAROS, LA CIRERETA DE PAROS



Ferry cap a Antiparos


A Antiparos només hi arribareu amb ferry des del port de Paros anomenat Pounta. La travessa dura 5 minuts i el vaixell surt cada 20 o 30 minuts des de les 6 del matí fins a les 2 de la matinada. O sigui que no es pot negar la facilitat d'arribar-hi com tampoc l'emoció que comporta arribar a un nou destí sabent que només s'hi accedeix en vaixell. 

Un dels punts forts de Paros és aquest breu trajecte fins a arribar a la seva illa més propera. L'atractiu de les platges, la tranquil·litat general que regna fora del carrer més popular de la "ciutat" i les curtes distàncies fan d'Antiparos la cirereta que completa el pastís dolç i llaminer que és Paros.

Carrers típics
La ciutat que ens rep és una Parikia en petit, amb carrerons blancs i portes i finestres de mil colors i les flors acabant de definir l'estètica del paradís. D'aquesta visió, però, és impossible cansar-se'n.

El carrer principal és certament turístic, però conserva el seu encant. Al mes de juliol nosaltres vam coincidir amb una exposició de fotografia que es feia a l'antic castell. Una ocasió única per passejar a la nit pels carrerons circulars gaudint de l'art i la calma.

Mostra de l'exposició fotogràfica













Es pot arribar a moltes platges a peu. Però val la pena donar la volta a l'illa i descobrir tots els racons. A nosaltres ens va agradar principalment les platges de Agios Georgios. 

Raconet de la platja d'Agios Georgios


Platja al sud de la ciutat, a la qual es pot arribar a peu

La platja més allunyada Livadia ens va semblar una mica inhòspita, però potser simplement és que el vent bufava en la seva contra aquell dia. 

Segueix visitant altres illes d'aquest viatge a: AntiparosParosSerifosSifnosSyros
Altres illes cíclades: MikonosSantorini, MilosNaxos.