Translate

dilluns, 30 de juliol del 2018

SYROS, ÉS A DIR, ERMOUPOLI



Entrada al port de Syros

Ermoupouli, erigida en la capital de les Cíclades, és el motiu principal per visitar l'illa de Syros. És una ciutat que té vida durant tot l'any i que, a més, difereix totalment de les altres poblacions de les Cíclades per la seva arquitectura neoclàssica . Així doncs, ofereix una visió diferent que permet eixamplar la visió de conjunt d'aquest arxipèlag. 

Els cims d'Ermoupoli i Ano Syros
La primera cosa que atrau quan s'arriba a Syros des del mar  és el seu perfil sinuós resseguit per cases de colors i les esglésies que s'erigeix en en dos cims: en un, la ciutat d'Ermoupoli i en l'altre, la ciutat de Ano Syros.


El nom d'Ermoupoli fa referència al missatger dels déus de l'Olimp, Hermes. En aquesta ciutat ens hi espera una població viva, amb barris, botigues  i, sobretot, habitants de tot l'any, una cosa no tan usual a les illes com es podria esperar. És una ciutat preparada per als seus ciutadans i també per als turistes, on vida normal i la turística conviuen en perfecta harmonia. Caminar per aquesta ciutat és molt agradable pel marbre que cobreixen els seus carrers com si fos el passadís d'un elegant palau, però cal tenir bones cames per pujar i baixar les escales que s'enfilen pel seu cim. 

A les guies us indicaran tots els edificis que cal visitar i que no cal perdre's, però tot i així potser no  hi trobeu un atractiu especial: la platja Astoria. Des d'aquesta platja formada per unes plataformes podreu observar i gaudir la visió més representativa de la ciutat. Val la pena passejar-s'hi i  prendre alguna beguda al bar que tira a chill out i que dóna nom a la platja situat al final de tot.
Vista des de la platja d'Astoria

Pujant amb vehicle per una avinguda s'arriba a Ano Syros.  Allà podreu passejar per una Hora diferent de totes les Hores cíclades de les illes del voltant. Tot i així, els carrerons estrets us embolcallaran i podreu gaudir de l'esperit illenc. És obligatori pujar a l'església d'Agios Georgios i deleitar-se amb les vistes. Però una vegada més, allò que impressiona és el marbre que en aquesta ocasió es troba el campanar de l'església.

Campanar d'Agios Georgios a Ano Syros

Pel que fa la resta de l'illa val la pena fer la volta per les carreteres del sud, que us portaran a algunes platges, bàsicament allò que en diuen organitzades, és a dir, amb parasols i molta gent bronzejant_s'hi. Per exemple, la platja de Vari, un raconet tranquil i familiar amb alguns hotels i restaurants.

Platja de Vari a la nit
El que no recomano és l'estada a Galissas, és un lloc amb molta gent i una platja molt àmplia, massa. Des d'allà es pot anar caminant a una platja nudista anomenada Armeos, està a prop i pot valer la pena pels amants del nudisme.

Kini la platja que queda més al nord per la banda oest també és un poble entranyable i acollidor, però sempre amb platges amb parasols.

Posta de sol a Kini
Carreteres del nord de Syros
La descripció de les platges, però, queda ben recollida a les guies turístiques. El que aquest bloc us pot aportar de nou i diferent és la recomanació de seguir les carreteres cap al nord. La veritat és que en aquesta zona hi ha poques platges i de difícil accés, però val la pena recórrer aquestes rutes per gaudir de les vistes i rebre la impressió de la Grècia rural. Abans d'arribar a l'últim poble, Kastro, a Sant Michalis,  es troben dos restaurants elevats des dels quals es pot observar tota la part nord de l'illa. 

Des de Kastro es pot anar caminant a diverses platges que resulten desertes pel seu difícil accés, només aptes per als amants del senderisme i els valents.


I si passegeu uns quants dies per aquesta illa, potser podreu descobrir aquests racons. Us hi animeu?   






Segueix visitant altres illes d'aquest viatge a: AntiparosParosSerifosSifnosSyros

Altres illes cíclades: MikonosSantorini, MilosNaxos.