Translate

dijous, 24 d’agost del 2017

UNA VOLTA PER LA GRÈCIA CENTRAL I EL PELOPONÈS, PASSANT PER ÍTACA


Aquest viatge és força ambiciós, ja que inclou l'anomenada Grècia central i el Peloponès, amb una aturada a una illa molt especial: Ítaca. Teníem a la ment l'Ítaca literària i l'Ítaca metafòrica. Així que en passar-hi tan a prop, no hem pogut vèncer la temptació d'incloure-la en el programa.
De fet, la proposta es podria dividir en tres viatges: un a la Grècia central, un a Ítaca i un altre al Peloponès. El nostre programa definitiu va ser el següent:


Barcelona – Atenes. Visita a Atenes vespre-nit


GRÈCIA CENTRAL


Atenes _ Meteora. Dia de carretera. Recorregut pels monestirs al vespre


Meteora. Visita als monestirs i a Trikala


Meteora _ Ionanina. Excursió a la zona de Zagoria a la tarda.


Ioanina _ Ítaca. Dia de carretera y ferry


ÍTACA

Ítaca


Ítaca


PELOPONÈS


Ítaca _ Olímpia. Ferry a Kefalonia i a Killini. Visita de les ruïnes a la tarda.


Olímpia _ Limeni. Dia de carretera


Limeni. Visita a la part sud de Mani


Limeni _ Monemvasia. Visita de Monemvasia a la tardaMonemvasia i la seva península


Monemvasia _ Nauplia. Visita de Mistras al migdia. Visita Nauplia a la tarda.


Nauplia i la seva península. Epidaure


Nauplia _ Corint _ Atenas _ Barcelona


Després d'haver completat el viatge, podem dir que visitar la part de Grècia central val mot la pena. De fet, es podria completar arribant a la costa i resseguint-la cap al sud, Parga podria servir com a centre d'exploració. 

També el Peloponès val un viatge per ell mateix. En aquest cas, però reduiria uns dies l'estada a Monemvasia i Nauplia, ja que l'interès de Monemvasia es redueix a la ciutat antiga. A Nauplia, la visita s'amplia amb la visita a Epidaure, Micenes i Corint, però tampoc no cal dedicar un dia a visitar els seus voltants. En canvi, a Mani s'hi podria estar un dia més. També es podria fer atenció a la part muntanyosa central i de la costa nord de la Península, com la zona de la gorja de Lusitos.


A Ítaca només hi vam estar dos dies, però és una illa ideal per passar-hi un parell més com a mínim i gaudir de la naturalesa en estat pur.