Translate

dilluns, 10 d’agost del 2015

PATMOS, EL PARADÍS DE L'APOCALIPSI

Patmos és una illa que no es pot deixar de gaudir, encara que algú s'ho proposés. És el paradís del qual et sents expulsat per algun pecat mortal quan n'has de marxar.

Vista panoràmica d'Hora des de la carretera que puja des d' Skála
Patmos es presenta com el final o l'inici del Dodecanès, a les antípodes de l'illa més gran i més coneguda d'aquest arxipèlag, Rodas. És una illa diminuta, de 35 quilòmetres quadrats i es caracteritza per la seva forma de cavallet de mar. Tot i tenir tant poca superfície, la seva forma li permet gaudir de molts racons i platges.

Vista panoràmica des d'Hora
L'arribada a Patmos es pot definir com a espectacular sense gaire por d'equivocar-se. A la part més alta es divisa la seva Hora, que es diu que és la més impressionant de totes les Hores de les illes, coronada amb el Monestir dedicat a Sant Joan Evangelista, que es veu des de gairebé tots els punts de l'illa. Perquè aquesta illa, a més a més de tot, és el lloc elegit per la revelació de l'Apocalipsi a aquest apòstol. I a peu pla, Skála, el poble de cases blanques que ocupa tot el istme que divideix la illa en dues parts.

Arribada a port

Les carreteres us guiaran per les seves cales, distants només d'alguns quilòmetres.Cal tenir en compte la presència del vent a l'hora de visitar les cales de nord. 

Per visitar l'illa només caldrà seguir les recomanacions d'alguna guia i seguir la teranyina de carreteres, però aquí us deixo els nostres coup de coeur.

  • Anar a Psili Amos, l'única platja de l'illa que només s'hi pot arribar a peu,  després de mitja hora a peu arribareu a una platja amb ombra natural dels arbres i un restaurant modest per passar una bona estona
Platja de Psili Amos, només s'hi pot arribar després de caminar mitja hora
  • En la visita a la cala de Livadi Geranou es pot fer una nedada fins l'illa del davant, St George Island, la sensació de ser nàufrags en una illa deserta és sensacional.
Livadi Geranou
  • Menjar a qualsevol restaurant de qualsevol cala. Tots són excel·lents, senzills i naturals. Destaquem un restaurant ubicat en una caravana a la platja de Pefkes. bonic, tranquil i exquisil. Cal provar l'amanida de pop. 
Vista des de St Elies, el punt més alt de l'illa





  • Pujar al punt més alt de l'illa, St Elies i admirar el paisatge.






Platja de Skála
  • Per sentir-te com un grec més, banyar-te a la platja de Skála, allà on els avis grecs porten els seus néts a banyar-se mentre es prenen un refresc als xiringuitos a peu d'aigua







  • Assistir a algun festival estiuenc: International Film Festival o Slow Food Festival, tots dos de finals de juliol.
  • Banyar-se al nostre raconet preferit: heu d'anar a la platja de Vaglia, que és magnífica i tranquil·la i seguir les roques que queden a mà dreta, hi ha un raconet acollidor per a uns pocs escollits. Podeu ser vosaltres. 

Raconet de la platja de Vaglia

  • Deixar-se impressionar pels vaixells que arriben a port: els més grans impressionen aparcats al diminut embarcador, i el moviment caòtic que generen.
Vaixell arribant a port

  • Passejar per Hora, perdre's pels carrers estrets i blancs, deserts i deixar-se portar pel misteri medieval, per històries de cavallers i per les incògnites que amaguen les portes petites de les cases guarnides per creus. També podreu fer fotos impressionants de l'illa, menjar al megaconegut restaurant de la plaça d'Hora o en algun altre amb les vistes a la badia.
Hora al capvespre

  • Excursió turística als voltants, que ells anomenen Makronesia. Allà us podreu banyar en unes aigües pròpies no de la Makronesia, sinó pròpies de la Polinèsia. També es visita Platys Gialis a Lipsi. Val la pena.
Excursió a la Makronesia


Com veieu, en tenim molts de coup de coeur (expressió fantàstica intraduïble). Ara només queda descobrir quins són els vostres.

Etiquetes de comentaris: Lipsi